Închide

Dejeanul.ro: ședere prelungită în Germania pentru 60 militari dejeni. Nu au cum repatria tehnica militară

ActualitateDin județSinteză știri locale by Actual de Cluj - iun. 20, 2017 0 613

Peste 400 de militari din structuri ale Brigazii 81 Mecanizata „General Grigore Balan” au participat pana la mijlocul lunii iunie in Germania la un exercitiu multinational organizat de tarile membre NATO. O parte importanta a acestor militari apartine Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani” Dej.

La finalul lunii mai, tehnica militara de la Dej a fost imbarcata in trenuri si transportata in baza militara Hohenfels din Germania. Desi exercitiul s-a incheiat inca din 16 iunie, data pana la care era programata intoarcerea in tara a tuturor militarilor, peste 60 dintre acestia au fost nevoiti sa isi prelungeasca deplasarea, pe termen necunoscut inca, deoarece nu au cu ce transporta inapoi in tara tehnica si logistica militara cu care au participat la acest exercitiu.

Surse din cadrul armatei au declarat pentru Dejeanul.ro ca la mijloc a fost vorba de o lipsa de comunicare intre partea romana si reprezentantii NATO, cei dintai crezand ca vor folosi in cadrul exercitiului intreaga munitie, dar cum acest lucru nu a fost necesar, a fost nevoie de noi solicitari si aprobari pentru transportul acesteia inapoi la Dej, timp in care au fost decalati din graficul de repatriere.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu