Închide

De Mărţişor: poveşti de la fetele care luptă pentru dreptul la Educaţie

EducaţieFilmSocial by Actual de Cluj - Mar 04, 2017 0 176

Nouă fete din Haiti, Nepal, Etiopia, India, Egipt, Peru, Cambogia, Sierra Leone şi Afganistan luptă pentru a face educaţia disponibilă pentru femeile din comunitatea lor. O adolescentă din Pakistan militează pentru importanța educației și a includerii tuturor fetelor în școli şi ajunge o voce internaţională. Ele sunt fetele ale căror poveşti puteţi să le vedeţi şi la Cluj, în luna Mărţişorului, la iniţiativa comunităţii Lean in Cluj.


„În această lună dorim să punem focusul pe importanţa educaţiei în rândul fetelor, prin organizarea a două proiecţii de film ce prezintă poveştile inspiraţionale ale fetelor din jurul lumii care luptă pentru dreptul lor la educatţe.
Ne dorim ca prin puterea poveştilor să instigăm femeile din jurul nostru la dialog şi acţiune, demonstrând că atunci când primesc susţinere, femeile au puterea să transforme comunitatea în care trăiesc”, transmite Melania Galea, reprezentând Lean in Cluj. Intrarea la cele două proiecţii este gratuită.

 

Programul filmelor

Girl Rising – 7 Martie, ora 18:30, cinema Dac

Realizat de mult-premiatul regizor Richard E. Robbins, documentarul Girl Rising urmăreşte povestea a nouă fete din Haiti, Nepal, Etiopia, India, Egipt, Peru, Cambogia, Sierra Leone şi Afganistan în lupta pentru a face educaţia disponibilă pentru femeile din comunitatea lor.

He named me Malala – 8 Martie, ora 18:30, cinema Dacia

Malala Yousafzai este o adolescentă din Pakistan care militează pentru importanța educației și a includerii tuturor fetelor în școli şi ei îi este dedicată ziua de 8 Martie la cinema. Malala e co-fondatoarea unui program care finanțează educația la nivel mondial, iar activitatea ei i-a adus Premiul Nobel pentru Pace și a transformat-o într-o personalitate cu impact la nivel mondial.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu