Închide

Da, administrarea e proastă. Domnule Vișan, trebuie să prăjim niște mici la ștrandul primăriei din Grigorescu

Opinie by Luminiţa Silea - aug. 05, 2014 0 437

Înțeleg de ce un ștrand amplasat într-un cartier și administrat de o regie cu probleme din cadrul primărie clujene este văzut ca un loc pentru maneliști, cocalari, familiile cu venituri modeste, „băeții” de cartier, în general oameni fără pretenții, care pentru 12 lei intrare nu așteaptă servicii.

Pentru că e un ștrand de cartier ieftin, administat de o instituție de stat pentru marea masă. Pentru cei care n-au văzut altceva.

Înțeleg că există o înțelegere tacită între administrator și singura terasă care deservește ștrandul, cea de la Sun. E o situație rămasă așa după clarificarea situației juridice a ștrandului. Înțeleg de ce ospătarii de la singura teresă pleacă după două ore de la momentul în care îți iau comanda fără să o onoreze. Probabil sunt prost plătiți.

Înțeleg de ce șeful de sală, corpolent și trecut de prima tinerețe și care nu vrea să-și spună numele, măsoară timpul altfel când încearcă să te convingă că nu mai sunt mici pentru că nu mai sunt mici și de fapt tu ești cel care exagerează. Ca să poți accepta o înțelegere. Este uns cu toate alifiile și obișnuit să nu-și asume calitatea îndoilnică a serviciilor și, fiind și în vîrstă, poate să te convingă că tu, ala, mucosul de client, greșești. Pentru că șefu lucrează la singurul loc cu băutură și mâncare care deservește zona de loissire cu bazine.

Ceea ce nu pot să înțeleg este indolența unui manager de regie, a unui primar de oraș care are un loc cum este Sun-ul, cu verde, cu pomi, cu parcare și declară, de câțiva ani încoace „avioane” la fiecare început de exercițiu financiar.

Adică tu ai un loc bun și te încăpățânezi să oferi servicii proaste. Ai un loc cu bazine unde apa e murdară, zic clienții și tu nu bagi niciun leu, de ani buni, în modernizare. Nu pui tu niște gazon, câteva băncuțe, ba mai mult, tunzi jumate iarba de pe platoul cu vedere către blocurile „lamă” din Grigorescu și jumate nu.

În plus, manageriezi un loc deservit de o singură terasă de alimentație publică și n-ai nicio apăsare că de câțiva ani încoace n-ai convins măcar conducerea cantinei primărie să vină să prăjească niște mici în weekend-uri. Adică a existat voință politică la nivelul conducerii primăriei pentru a-l determina pe Gheorghe Vișan, cel care se ocupă de cantină, să deschidă o unitate în cartierul Grigorescu și musai una pe Avram Iancu. Dar nu te-ai gândit să faci cumva să extinzi ceea ce ai bun și pentru clienții amatori de plajă și apă. Zic cantină pentru că e bun, ieftin și de calitate. Dacă faci un pic de concurență, așa va crește calitatea serviciilor oferite clienților care vin să să bălăcească la Sun. Bazine cu apă curată, filtrată, șapte locuri de unde să-ți poți cumpăra mâncare bună, trei terase, niște șezlonguri mai futuriste și voila: un loc bun unde să mai ieși în Cluj.

N-ai atuurile Week-end-ului de la Târgu Mureș. Clar, mai ai nevoie de teren. Ai nevoie de bani. Apoi ai constrângeri cu liniile de înaltă tensiune, dacă o mai fi adevărat ce se declara pe vremea fostei administrații, când s-a încercat concesionarea a 5 hectare de teren din zona Sun pentru amenajarea unui aquapark.

Dar să administrezi câțiva ani la rând un loc plin de verdeață cu bazine cu apă fără să te fi dus măcar de două ori pe săptămână să bați cu pumnul în masă la primar și să faci lobby pentru servicii măcar la jumătate ca cele din Târgu Mureș, înseamnă că ești un manager prost. Înseamnă că ai acceptat ca un privat cu o piscină de fițe, totuși amenajată printre betoane, să râdă de tine când își taxează clienții cu 60 de lei pe zi.

Mă întreb de ce un fost primar-interimar care a locuit în Grigorescu și a văzut oportunitarea relansării grădinii de vară Hoia n-a văzut potențialul de la Sun. Mă tot întreb de ce aștia care ne conduc și care administrează nu vor să facă nimic pentru comunitate, să ridice un pic ștacheta, chiar să construiască ceva mai mult decât cluburile pensionarilor din partid, decât gardurile verzi din cartiere inconjurate cu gard metalic, decât felicitări de hârtie sub formă de diplomă pentru generațiile care vin.

De aceea, măcar o dată vara asta, domnule Vișan, trebuie să prăjim niște mici la Sun, să facem niște pene carbonara, ca să arătați că se poate.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.