Închide

Curtea Supremă: Deputata Steluţa Gustica Cătăniciu a fost în conflict de interese. Contestaţia în anulare, respinsă

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - mart. 09, 2017 0 425

Curtea Supremă a respins astăzi contestaţia în anulare făcută de deputata Steluţa Gustica Cătăniciu împotriva sentinţei definitive care stabilit că parlamentara a fos în conflict de interese. Potrivit legii, deputata riscă o sancţiune disciplinară, informează adevărul.ro.

„D E C I Z I A nr. 904 Respinge contestaţia în anulare formulată de contestatoarea Cataniciu Steluţa împotriva deciziei civile nr. 3760 din 24 noiembrie 2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie– Secţia contencios administrativ şi fiscal, pronun?ată în dosarul nr. 556/33/2013, ca nefondată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 8 martie 2017.”, este decizia Curţii Supreme, în dosarul 3281/1/2016. Contestator: Steluţa Gustica Cătăniciu, intimat: Intimat. Agenţia Naţională de Integritate.

Situaţia Steluţei Cătăniciu este delicată, deoarece parlamentara nu are voie de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică, aleasă sau numită, pe o perioadă de trei ani începând cu data de 24 noiembrie 2015, arată adevărul.ro. Motivul: Curtea Supremă a decis definitiv că Steluţa Cătăniciu s-a aflat în conflict de interese în perioada ocupării funcţiei de consilier local la Cluj-Napoca (2008-2012), deoarece a acordat asistenţă juridică unei firme aflate în litigiu cu municipalitatea. Aceeaşi decizie o luase anterior, în 2013, şi Curtea de Apel Cluj. Potrivit ANI, Cătăniciu, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, a participat, în 7 aprilie 2009, la procesul de deliberare şi adoptare a Hotărârii Consiliului Local privind prelungirea contractului de asociere pentru spaţiu cu altă destinaţie a societăţii Cooperativa Meşteşugărească „Foto Optica” din Cluj-Napoca. În acelaşi timp, Cătăniciu era angajată va angajat de „Foto Optica” să reprezinte interesele Cooperativei într-un proces chiar cu Consiliul Local, care privea chiar spaţiul comercial.

 Citește și:

Steluța Cătăniciu deschide lista ALDE Cluj, la Alegerile Parlamentare din 11 decembrie

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare