Închide

Cum se vede prima ninsoare la primărie

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - ian. 04, 2016 1 392

Se intervine în oraș, asigură primarul Emil Boc. S-a pornit mai greu pentru că multe utilaje de deszăpezire au fost blocate în trafic după ce au ieșit pe străzi în intervalul 17.00-19.00 când a început să ningă serios în Cluj-Napoca.

„Rosal intervine în sectorul de vest cu 13 utilaje iar Brantner în sectorul de est cu 10 utilaje. Toate au fost și sunt în teren. Ninsoarea s-a suprapus peste o perioadă de trafic foarte aglomerată, 17.00-19.00 și foarte multe din utilaje au rămas blocate în trafic. Chiar și așa s-au făcut efoturi pentru asigurarea unei circulații decente în oraș. În afară de aceste mici blocaje, nici autoturismele care circulau prin oraș, multe dintre ele, nu aveau anvelope de iarnă”, a spus primarul Emil Boc.

Să ne amintim:

Au contracte prelungite, fără licitație și vor majorarea prețurilor. Rosal și Brantner vor și mai mulți bani de la primărie pentru curățarea domeniului public

Potrivit datelor furnizate de primărie, în perioada 2007-2015 s-au aplicat către Rosal și Brantner un număr de 50 de sancțiuni contravenționale. „Menționăm că ori de câte ori au fost constatate deficiențe privind salubritatea stradală (spălat străzi vara și deszăpezit iarna – n.red.), firmele au fost somate să ia de îndată măsuri de remediere a deficiențelor. În cazul în care nu s-au conformat, au fost aplicate sancțiuni contravenționale. Deficiențele constatate au privit nerespectarea programului de curățenie stradală de către operatori. Sancțiunile aplicate s-au încadrat între 2000-2500 lei conform HCL 191/2009 și între 1500-2500 lei conform HCL 808/2004. Din totalul sancțiunilor aplicate un număr de 37 de sancțiuni au fost contestate în instanță. Primăria a câștigat în instanță 21 de cauze iar 9 sunt pe rol”, a informat Biroul Mass media al primăriei. Conform aceleiași surse, în cei 10 ani de când cele două firme fac curățenie în oraș, nu au existat facturi emise de către aceștia care să fie refuzate la plată de către primărie.

În 2012, administrația locală plătea peste 22 de milioane de lei pentru salubrizarea orașului, deci peste 5 milioane de euro către Rosal și Brantner. Pe noul contract care urmează să fie din nou scos la licitație, contract pe opt ani, suma care ar reveni operatorilor de salubritate ar fi, anual, în jur de 4 milioane de euro pentru cutățarea celor două sectoare ale orașului.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.