Închide

Cum s-a prezentat Boc la Comisia de anchetă din Parlament

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iun. 14, 2017 0 289

Primarul Clujului, Emil Boc, a ajuns și el în fața Comisiei Parlamentului care anchetează modul în care s-au derulat alegerile prezidențiale în 2009. La acea vreme, Boc era liderul PDL, iar candidatul partidului la președinția țării era nimeni altul decât Traian Băsescu. Rezultatul alegerilor i-a adus lui Băsescu un nou mandat de președinte, deși toate exit-polurile l-au anunțat inițial câștigător pe contracandidatul său, Mircea Geoană – membru marcant al PSD la vremea respectivă. După dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic, privind o așa zisă măsluire a rezultatelor electorale, cu sprijinul unor înalți demnitari ai țării (George Maior, Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și Gabriel Oprea), Parlamentul a înființat o Comisie de Anchetă, pentru a-i audia pe toți cei implicați în povestea lansată de Andronic.

Ajuns în fața Comisiei, Emil Boc a explicat că era imposibil ca PDL să fraudeze alegerile, nefiind un context politic prielnic – relatează știripesurse.ro

”Nu era posibil să fie fraudate alegerile prezidențiale. Nici din punct de vedere legal, nici din punct de vedere faptic. PDL-ul de la vremea respectivă era singur împotriva tuturor. Pe de o parte era singur candidatul PDL și de partea cealaltă toți erau în jurul candidatul PSD. Din punct de vedere politic acest lucru s-a transpus în toate cele peste 21.000 de secții de votare, unde erau 6 oameni ai PSD și doar unul singur de la PDL (…) Cum putem să ne imaginăm că toți cei 6 oameni ai PSD închideau ochii pentru candidatul PDL? Și la numărarea voturilor și la procesele verbale noi aveam un singur om care trebuia să fie vigilent, în timp ce de la PSD aveam 6 oameni (…) Un singur om de-al nostru în secțiile de votare nu ar fi avut nicio șansă să modifice rezultatul alegerilor”, a precizat Boc, conform publicației știripesurse.ro.

Senatorul PSD Adrian Țuțuianu i-a replicat lui Boc că în practică s-a dovedit altceva.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare