Închide

Cum îi formăm pe adulți

Actual de ClujDezvoltare by Cosmina Fernoaga - apr. 15, 2014 0 599

3,4 milioane de lei se investesc în crearea unor instrumente de calitate în procesul de formare continuă, prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană accesat de Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională (APFFP). Partenerii din cadrul acestui proiect au apreciat că în acest moment, o bună parte dintre furnizorii de formare din România oferă cursuri care nu le garantează adulților experiența înscrisă pe certificatele pe care le obțin.

cosmina dezvoltare

 „Eu nu cred în cursuri de formare care se  desfășoară pe parcursul unui weekend la mare sau la munte. Adulții au nevoie de o atenție specială pentru că ei au un cu totul alt ritm de a asimila informația. Nu poți să-i duci la mare sau la piscină și printre două sesiuni de plajă să le dai certificate și să spui, gata, le-ai sigurat formarea profesională”, a explicat președintele APFFP, Steluța Racolța.

Aceeași reacție a avut-o și colegul ei, Andrei Hohan, care a apreciat că furnizorii de formare profesională nu lucrează după niște standarde, precum se întâmplă în mediul educațional. Acesta este, de altfel, motivul pentru care APFFP, prin membrii săi S.C. Fiatest S.R.L., S.C. Arini S.R.L. și S.C. Eurotraining Solution S.R.L, a decis să implementeze proiectul ”Calitate într-o economie bazată pe cunoaștere!”. Finanțarea de peste 3,4 milioane de lei a fost accesată prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 1. „Educația și formarea profesională în spijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere”, DMI 1.4 „Calitate în formarea profesională continuă”.  Deși bugetul alocat pe acest program se ridica la 18 milioane de euro, doar cinci proiecte au fost acceptate spre finanțare.

„Prin acest proiect încercăm să impunem un standard care să vină dinspre furnizorii de formare profesională și nu dinspre legislație”, a explicat Andrei Hohan.

Lansat la Cluj Napoca, proiectul are ca obiectiv  creșterea calității serviciilor oferite de furnizorii acreditați de formare profesională precum și conștientizarea necesității învățării pe tot parcursul vieții. Beneficiarii acestui proiect sunt 45 de furnizori de formare profesională publici și privați din România, și 350 de persoane – personal al furnizorilor autorizați de formare profesională din România.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare