Închide

Concurs de drone la Cluj, accesul publicului e gratuit, cursa e pe un ecran de 16mp

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 10, 2017 0 463

Concurs de drone din țară are loc la Cluj, peste două săptămâni.

Concursul Liberty Multirotor Racing 2017 e organizat  de Asociația Română de Aeromodelism la Cluj, în 26 și 27 august, la Liberty Technology Park, în spatele gării, după concursuri similare în București, Brașov și Salina Turda, începând de anul trecut. În competiție s-au înscris 16 piloți iar accesul publicului e gratuit.

Într-o astfel de cursă, participanții stau unul lângă altul în cabine cu telecomanda radio în mână și ochelarii first-person-view (FPV) la ochi. Pista are setate o linie de pornire și una de sosire și este un curs tridimensional – aparatele vor zbura în sus, în jos, în jurul și prin diferite puncte de control, obstacole, tunele și porți. În timpul cursei, dronele pot atinge viteze de până la 140 km/h și o accelerație de la 0 la 100 de km în 1,8 secunde. La Cluj spectatorii vor putea urmări cursele cu ajutorul unui ecran de aproape 16 metri pătrați.

Potrivit reprezentanților Asociației Română de Aeromodelism, care are sediul central în Cluj, în România există în prezent aproximativ 60 de piloți care practică această ramură sportivă, dar tendința este de creștere.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare