Închide

Comisar european vine săptămâna viitoare la Cluj

Internațional by Actual de Cluj - sept. 15, 2017 0 345

Comisarul european Corina Crețu vine în vizită la Cluj, săptămâna viitoare.

Crețu face o vizită oficială în România în 18 și 19 septembrie, când ajunge în Zalău și Cluj-Napoca. În prima zi a vizitei, 18 septembrie, la Zalău, Crețu se întâlnește cu autoritățile locale și vorbește cu cetățenii pe tema viitorului Europei și a politicii de dezvoltare regională, împreună cu ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, și vizitează proiecte cu finanțare europeană din Jibou și Dej: o pensiune și respectiv spitalul orășenesc.

La Cluj-Napoca, în ziua următoare, comisarul pentru politică regională discută tematica simplificării, absorbției și specializării inteligente în domeniul fondurilor UE cu autoritățile locale, regionale și naționale, precum și cu beneficiarii de finanțare europeană, în cadrul reuniunii organizate de Comisia de dezvoltare regională (REGI) din Parlamentul European.

La discuția de la Cluj vin între alții vicepremierul Sevil Shhaideh, miniștrii Rovana Plumb și Victor Negrescu, președintele CJ Cluj Alin Tișe, prefectul Aurel Cherecheș, președintele CJ Sălaj Tiberiu Marc, președintele CJ Bistrița-Năsăud Emil Moldovan, primarul Emil Boc, primarul din Oradea Ilie Bolojan și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloș, plus primari din județ.

Corina Crețu a mai vizitat Clujul, în urmă cu un an, în mai.

Cine este Corina Crețu
Din iulie 2014 e vicepreședinte al Parlamentului European. În mandatul de europarlamentar a fost vocepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European. Este fostul purtător de cuvânt al președintelui Ion Iliescu.

Crețu și-a deschis biroul de europarlamentar din România chiar în sediul PSD Cluj, în 2009 după ce a ajuns în Parlamentul European. Ardeleancă la origini – s-a născut în comuna sălăjeană Năpradea, unde a fost construită o gigantică sală de sport pentru cei câteva zeci de elevi în urmă cu 10 ani – Crețu s-a mutat la București.

In perioada octombrie 1989 – ianuarie 1990, a fost angajată pe postul de economist stagiar la Centrul de Calcul al Intreprinderii de Masini Unelte Blaj. Din ianuarie 1990 s-a transferat la o întreprindere similară din Bucuresti, în functia de analist-programator la Centrul de Calcul.

Din iunie 1990 a lucrat ca reporter și apoi publicist comentator la cotidianele „Azi”, „Cronica Română” şi „Curierul Naţional”. Din 1992 a îndeplinit funcţia de expert la Preşedinţia României, Cabinetul Purtătorului de Cuvânt. În perioada 1996 – 2000 a fost expert la Senatul României. Din 1997 pana in decembrie 2000 afost secretar executiv al PDSR şi şef al Departamentului Imagine şi Relaţii cu Mass media din cadrul Consiliului Naţional al PDSR. Din 1997 pana in decembrie 2000 a fost prim vicepresedinte al Organizatiei Femeilor din PDSR. La alegerile generale din noiembrie 2000, a fost aleasă deputat pe listele PDSR în Parlamentul României iar pentru următorii patru ani, între 2000 și 2004, a fost purtătorul de cuvânt al președintelui Ion Iliescu. În noiembrie 2004 a fost aleasă senator PSD în Parlamentul României, iar din 2005 a fost numită observator al României în Parlamentul European.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare