Închide

Clujul are cele mai multe afaceri finanțate prin Startup Nation, un hub face atelier gratuit ca să-i învețe meserie pe viitorii antreprenori

Economie by Actual de Cluj - nov. 23, 2017 0 471

Un hub din Cluj învață tinerii antreprenori cum să pună pe roate o afacere pentru care au câștigat finanțare prin programul guvernamental Startup Nation – unde majoritatea dosarelor câștigătoare vine de la Cluj.

În total în județ banii din Startup Nation vin pentru 2.000 de proiecte, adică un sfert din totalul proiectelor câștigătoare din țară, iar pentru cei 2.000 de viitori antreprenori comunitatea ClujHub organizează luni seara un atelier la care sunt invitați experți în branding și comunicare, finanțare, juridic și contabilitate. „Interesul noilor antreprenori din zona Clujului pentru acest program este unul deosebit de ridicat. Am primit zeci de întrebări din partea membrilor comunității ClujHub despre cum să-și implementeze planul de afaceri câștigător pentru a fi sustenabil, așa că ne-am gândit să îi punem în legătură directă cu specialiști din domenii conexe, de suport, care să le explice ce au de făcut mai departe și să le răspundă la întrebări”, a declarat Victor Miron, directorul executiv al ClujHub, care e și moderatorul evenimentului.

Peste o sută de antreprenori sunt așteptați la evenimentul organizat de ClujHub în 7 decembrie, de la ora 19 în magazinul Central la etajul 3. Accesul e gratuit, pe bază de înscriere prealabilă.
Prin intermediul programului Start-Up Nation 2017, statul, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreptrenoriat, s-a angajat să acorde fonduri nerambursabile de până la 200.000 de lei pentru fiecare afacere câștigătoare. Sunt vizate microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din întreaga țară, înființate după 30 ianuarie 2017.
Dezbaterea din 7 decembrie este prima dintr-o serie de evenimente dedicate noilor antreprenori și care vor fi organizate la noul sediu ClujHub, în magazinul Central, la etajul III. Prin asemenea întâlniri, ClujHub urmărește să coaguleze și să dezvolte comunitatea clujeană a antreprenorilor și freelancerilor prin îmbunătățirea schimbului de idei și crearea unui mediu potrivit inovației.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu