Închide

Clujean absolvent al Royal College of Music din Londra, invitat special la concert de Ziua Națională în Chișinău

Cultură by Actual de Cluj - nov. 16, 2017 0 288

Un clujean e vedeta concertului de Ziua Națională a României organizată la Ambasada României în Republica Moldova.

Concertul de la ambasadă, susținut de Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, e programat în 28 noiembrie și e susținut de soprana Cristina Mândrean, mezzosoprana Oxana Rudchina, tenorul Alexandru Vinocurov, basistul Veaceslav Buza, Capela Corală Academică „Doina”, dirijată de Ilona Stepan şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici” sub bagheta dirijorului Mihai Agafiţa.
Invitat special e violonistul clujean Francesco Ionaşcu.

Francesco Ionașcu s-a născut într-o familie de muzicieni la 21 decembrie 1991, în Veneția. A început studiul muzicii la vârsta de 4 ani, iar cel al viorii la vârsta de 6 ani la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca la clasa profesoarei Mariana Suma, cu profesorul universitar Valeriu Maior de la Academia de Muzică „G. Dima” și cu Robert Truț, violonist la Filarmonica „Transilvania” din Cluj-Napoca. A absolvit studiile Bachelor of Music (Honours) la Royal College of Music din Londra la clasa profesorilor Natalia Lomeiko și Yuri Zhislin cu distincția de „First Class”. De asemenea este absolvent al cursurilor de masterat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca,  la clasa profesorului Nicușor Silaghi. În prezent este asistent doctorand la Academia de Muzică din Cluj-Napoca.
Până la 25 de ani, a susținut peste 100 de concerte ca solist cu prestigioase orchestre din România și străinătate: London Schubert Players, Bristol Metropolitan Orchestra, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” București și altele și a susținut numeroase concerte în Anglia, Germania, Franța, Italia, Spania şi Ungaria. Este laureat a peste 25 de concursuri naționale și internaționale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare