Închide

Cine sunt noii șefi ai Universității de Artă din Cluj pentru următorii 4 ani

Educaţie by Actual de Cluj - mart. 30, 2016 2 4053

Conducere nouă la Universitatea de Artă și Design din Cluj de cinci zile, pentru următorii patru ani.

Președintele Senatului UAD e tot Ioan Sbârciu, fost rector între anii 2000 și 2008, în vreme ce rector e Radu Moraru, fost prorector. Fostul rector în mandatul precedent, Radu Solovăstru, e acum prorector; fostul prorector Mara Rațiu a mai câștigat un mandat iar fostul decan al Facultăţii de Arte Decorative şi Design, Cristian Cheşuţ, e acum prorector însărcinat cu asigurarea calității în universitate.

Mandatarea acestora vine după alegeri mai vechi, căci depunerile de candidaturi s-au încheiat în 2 februarie iar alegerile au avut loc în 23 februarie.

După audieri în 24 martie, Facultatea de Arte Plastice e condusă de profesorul Theo Mureșan, fost director al Departamentului Conservare-Restaurare, urmând ca fostul director al departamentului Arte textile-design textil, Radu Pulbere, să devină decanul Facultăţii de Arte Decorative şi Design. Aceştia vor fi secondaţi în activitatea lor viitoare de către Ioana Olăhuţ, cadru didactic în cadrul departamentului Pictură, respectiv de  Vlad Ţoca de la Departamentul de Discipline teoretice, noii prodecani ai celor două facultăţi din cadrul Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Cine e Ioan Sbârciu
S-a născut în 9 aprilie 1948 în Feldru, județul Bistrița Năsăud. E doctor în arte visuale la UAD Cluj din 2005, instituție unde e și licențiat în pictură din 1973, când aceasta se numea Institutul de Arte Plastice „Ioan Andreescu”. Din 2008 a fost președintele senatului UAD Cluj, și tot atunci a fost senator PD-L de Bistrița pentru un mandat. A mai fost rector și între 1999 și 2000.
A fost profesor la liceul de arte plastice imediat după licențiere, din 1973 până în 1989, când a ajuns cadru didactic la UAD Cluj.

2 comentarii

  1. Ajutat in ce sens?
    Pt. ca eu m-am pregatit cu el timp de 2 ani si va asigur ca nu a cerut absolut nimic in plus fata de modesta suma de meditatie. Poate ca s-a schimbat intre timp; dar omul cu toate abrazitatiile de personalitate; pe vremea mea era extrem de integru. Nu datorati niste lamuriri pt. afirmatiile de mai sus?

Scrie un comentariu

Tags