Închide

Cică Dragnea-i vinovat pentru că zeci de familii clujene n-au asfalt pe trei străzi din oraș

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - ian. 30, 2015 1 513

Fie că e an vechi sau an nou, clujenii nenorocoși să circule în condiții de oraș de cinci stele bombardează primăria și aleșii locali cu cereri de asfalt. Este cazul familiilor care locuiesc pe arterele Triajului, Badea Cârțan sau Depoului. Nici măcar consilierul care se bate în cereri scrise cu primăria, Ioan Bîldea, nu a reușit să îi ajute. Străzile sunt la Compania de Cări Ferate, iar transferul către primărie s-a blocat la Ministerul condus de Liviu Dragnea. Asta zice primăria care n-a reușit de doi ani să clarifice situația.

Oamenii sunt revoltați și îl condamnă pe primarul Emil Boc și pe viceprimarul Gheorghe Șurubaru (fost șef la Regionala CFR) că nu le toarnă asfalt. Oficialii primăriei susțin că, de fapt, că mai marii miniștri de la București pun bețe în roate primăriei și îi refuză bunele intenții.

La mijloc, alături de cetățeni, s-au solidarizat „activii” din Consiliul Local. Clujenii au cerut asfalt pe strada Triajului iar consilierul care vrea să împlinească dorințele lor, Ioan Bîldea a făcut o adresă în 2014, prin care a cerut primarului Emil Boc, asfalt.

Numai că primăria nu poate moderniza strada pentru că nu este a sa. Ci e în patrimoniul Companiei de Căi Ferate. „În urma unei solicitari transmise Primăriei, mi s-a comunicat că instituția a demarat procedurile de preluare în domeniul public a străzilor Depoului și Badea Cârțan, aflate în prezent în administrarea Ministerului Transporturilor. În măsura în care demersurile Primăriei vor avea succes, va fi preluată și strada Triajului, care a făcut obiectul solicitării mele”, anunță consilierul PNL Ioan Bîldea.

Iulia Ardeuș și Mihaela Miron, șefi în cadrul Direcției de Patrimoniu a primăriei, susțin că administrația locală a inițiat încă din 2013 demersurile de preluare a străzilor Badea Cârțan și Depoului de la Ministerul Transporturilor, iar acestea nu s-au materializat nici până în prezent. Strada Triajului este tot în administrarea Ministerului Transporturilor iar primăria își va asuma inițierea procedurii de preluare după ce va reuși să preia celelalte două artere. Nici pentru prima preluare, nici pentru a doua, administrația locală nu și-a asumat vreun termen, având în vedere că Ministerele de la București s-au pus împotriva preluării.

Primăria e pe hârtie și mai pesimistă

„La această dată ne aflăm în situația în care Ministerul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice și Ministerul Finanțelor Publice au transmis observații cu privire la proiectul de hotărâre de Guvern și nota de fundamentare, motiv pentru care s-a solicitat Companiei Naționale de Căi Ferate – CFR SA, Regionale CFR Cluj organizarea unei întâlniri la nivel de factori de dezicie pentru analizarea situației și identificarea unor soluții. În măsura în care privitor la străzile Depoului și Badea Cârțan se va finaliza procedura de preluare în domniul public al municipiului Cluj-Napoca, ulterior se va decide în privința procedurii de preluare a străzii Triajului”, se arată într-un răspuns oficial al primăriei clujene.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.