Închide

Cea mai mare universitate din țară, UBB Cluj, scoate la concurs mii de locuri, are 20 specializări noi

Educaţie by Actual de Cluj - Mai 15, 2017 0 265

Cea mai mare universitate din țară, după numărul de studenți, scoate la concurs în toamnă număr record de locuri, atât bugetate cât și contra unei taxe substanțiale.

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj scoate la concurs în următorul an universitar un număr de 4.947 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 9.200 de locuri în regim cu taxă și 2.650 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Cifrele sunt substanțial mai mari decât anul trecut, de exemplu, când numărul locurilor bugetate era cu o sută mai mic: 4.840 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și 2.655 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii la nivel de licență.

Din aceste locuri bugetate la nivel de licență, 60 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, cinci sunt destinate persoanelor cu dizabilități, iar alte 128 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.

Pentru cursurile la nivel de master cea mai mare universitate din țară scoate la concurs aproape 3.600 de locuri la buget, plus 6.60 de locuri la taxă și 900 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă. Universitatea are 237 de programe de licență dintre care 7 noi, și 223 de programe de master, dintre care 13 noi.

Mai sunt aproape două luni până la perioada de admitere, programată între 12 și 31 iulie.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu