Închide

Cea mai mare universitate din Cluj, pe primul loc în România în clasamentul celor mai bune universități din lume

EducaţieTop News by Actual de Cluj - nov. 09, 2017 0 382

Record: cea mai mare universitate din țară, din Cluj, ajunge în sfârșit să urce în topul celor mai bune 500 de universități din lume în World Universities Ranking.

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca se situează în intervalul 401-500 în topul mondial al universităţilor, arată cel mai recent clasament britanic al universităților lumii publicat azi – dintr-un total de 27.000 universități.

Clasamentul nu se referă însă la activitatea completă a universităților: se referă la domeniul Life Sciences, iar Universitatea „Babeş-Bolyai” și Universitatea din București fiind singurele instituţii de învăţământ superior din România incluse în acest clasament. În ce privește clasamentul global, UBB se încadrează ca de obicei în aceste clasamente, între locurile 601 și 800. Alte patru universități din România sunt situate pe poziţiile 801-1000 în acelaşi clasament, e vorba de „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.

În același clasament, în domeniul Art & Humanities, UBB a urcat în acest an în intervalul 301-400, cea mai bună poziționare din România. „În clasamentul global suntem tot pe primul loc din România, respectiv pe 601-800 la nivel mondial. Aceasta în condiţiile în care concurăm cu universităţi al căror buget este de 10 ori mai mare decât al Universităţii Babeş-Bolyai”, spune prorectorul Daniel David.

 

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu