Închide

Cea mai consumată carne din România se scumpește cu 20%

Sinteză știri naționale by Catalin Suciu - apr. 01, 2017 0 280

Carnea de porc România se scumpeşte de luna viitoare cu până la 20%. Este avertismentul producătorilor de carne de porc, la care autorităţile nu au până acum un răspuns. Producătorii spun că scumpirile vin pe fondul creşterii preţurilor materiei prime pe pieţele internaţionale. Jumătate din carnea de porc din România vine din import, anunță digi24.ro.

„Este cel mai mare preţ din ultimii cinci ani pe piaţa bursei cărnii de porc, iar motivul ţine de tăierile masive care au fost anul trecut. Numai astăzi (ieri n.r.) bursa germană, la porc, a crescut cu 7 eurocenţi. Probabil că unii vor migra în zona cărnii de pui. Puiul nu are modificări de preţ. La carnea de vită deja au fost nişte modificări în sus”, spune Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.

Creşterea accelerată a preţurilor la producător se va vedea în curând şi în magazine. Astfel, cel mai mult se va scumpi carnea proaspătă, cu aproximativ 20 la sută, în vreme ce preţul preparatelor din carne se va majora cu până la 12 la sută. Producătorii spun că scumpirile sunt cauzate de cererea ridicată de pe pieţele internaţionale, în special cele din Asia.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.