O familie cu număr mediu de persoane şi cu venituri medii va cheltui în acest an cel puţin 500 de lei pentru a sărbători cum se cuvine Paştele, în condiţiile în care o parte importantă din buget va fi folosită pentru a cumpăra carne de porc, de miel sau de pui, arată o analiză a News.ro, pe baza preţurilor actuale din retailul modern, dar şi din comerţul tradiţional.

Potrivit informaţiilor culese de News.ro reiese că pentru produsele de bază precum carne de miel,carne de porc, cozonac, făină, ulei, ouă, salam, cârnaţi, fructe şi legume, o familie medie cheltuieşte în jur de 500 de lei.

Dacă în urmă cu câţiva ani pieţele agroalimentare puneau la dispoziţia clienţilor produse mai ieftine decât în supermarketuri, în prezent situaţia s-a schimbat semnificativ.

În cele mai multe cazuri, preţurile alimentelor din pieţe sunt la acelaşi nivel cu cele din hipermarketuri, iar în unele situaţii alimentele de pe tarabe sunt mai scumpe decât cele de pe rafturile retailerilor.

Astfel, dacă în pieţele agroalimentare în preajma Paştelui pulpa de porc fără os costă 15,90 de lei pe kilogram, în hipermarketuri preţul unui kilogram de pulpă de porc fără os ajunge la 12,99 de lei.

În ceea ce priveşte preţul cărnii de miel, comercianţii din pieţe vând pulpa întreagă cu 19,5 lei şi cu 24 de lei pe kilogram pulpa inferioară.

Continuarea pe news.ro.

 

Comments

comments

NICI UN COMENTARIU

Scrie un comentariu