Închide

”Azi ne lăudați, mâne ne denigrați”. Sindicaliștii de la Aeroport scriu cum vorbesc

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 15, 2017 0 641

Liderul Aeroportului clujean, David Ciceo, i-a atras în disputa pe care o are cu Consiliul Județean și pe sindicaliștii regiei pe care o conduce. Sindicatul de la Aeroport a transmis inițial un comunicat de presă în care și-a exprimat așa zisele nemulțumiri, anunțând că va organiza și un protest în fața sediului Consiliului Județean. Zis și făcut. Câțiva angajați de la Aeroport s-au încolonat astăzi cu pancarte, în fața sediului administrației județene. În contrapondere au ieșit să-i întâmpine tocmai sindicaliștii din Consiliul Județean. Spre deosebire de angajații de la Aeroport, salariații Consiliului Județean s-au manifestat în tăcere.

Sindicaliștii de la Aeroport le-au strigat reprezentanților Consiliului Județean mesajele pe care le aveau scrise și pe pancarte: „Azi ne lăudaţi, mâne ne denigraţi!”, „Nu blocați dezvoltarea Aeroportului!”, „Noi nu suntem manipulați!”, „Azi aniversare, mâine demişi în ziare!”, „Vrem progrese, nu adrese!”, „Alin Tişe, ce faci mâine, ne laşi fără pâine?”

Angajații Consiliului Județean au ieșit și ei în fața instituției, în semn de protest față de manifestarea colegilor lor de la Aeroport. Reamintim că Aeroportul este o regie subordonată Consiliului Județean Cluj. În ultimii ani, administrația județeană a investit peste 150 de milioane de euro în dezvoltarea Aeroportului clujean, iar salariile angajaților din Aeroport nu sunt deloc mici. Nemulțumirea reprezentanților Aeroportului se leagă de decizia conducerii Consiliului Județean de a aplica prevederile legii care-i obligă pe directorii regiilor și companiilor de stat să dea exeamen pentru ocuparea funcțiilor de conducere. Directorul Aeroportului, David Ciceo, este singurul care a respins și a criticat demersul Consiliului Județean.

În comunicatul transmis de Sindicatul Aeroportului sunt menționate următoarele nemulțumiri:

– modul în care Conducerea Consiliului Județean Cluj hotărăște soarta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., prin emiterea unor hotărâri cu încălcarea legislației în vigoare;

– surprinderea că președintele Consiliului Județean Cluj mută în presă o dispută care a devenit personală, în loc să acorde atenție problemelor reale, instituționale ale Aeroportului;

– întârzierile în acordarea de către Consiliului Județean Cluj, în special în ultima perioadă, a autorizațiilor / avizelor de reparații și construcții a infrastructurii aeroportuare, cu consecința afectării / obstrucționării derulării cursive și în siguranță a activității operaționale, cu implicații directe asupra traficului aerian;

– surprindereacă cei din conducerea Consiliului Județean Cluj ne consideră o turmă manevrabilă și nu țin cont de munca reală a tuturor salariaților și a echipei manageriale, care stă la baza desfășurării unor activități complexe în condiții de deplină siguranță a aeronavelor și fără a se crea premisele unor situații și/sau incidente de zbor;

-aducereaunor acuzații nefondate și apariția în mod repetat în spațiul public, respectiv pe rețelele de socializare a unor afirmații licențioase la adresa conducerii Aeroportului, fapt care aduce atingere actului de management și afectează întreaga activitate;

Proteste vor avea loc şi 16 noiembrie, între orele 15:15 – 16:15, fără ca prin aceaste acţiuni să fie afectată activitatea specifică de pe aeroport.

În comunicatul transmis de Sindicatul Liber „Transilvania” din  cadrul Consiliul Județean Cluj se arată că:

„În contextul acțiunilor de protest pe care Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluja anunțat că le va derula în fața sediului forului administrativ județean, din dorința unei corecte informări a clujenilor, Sindicatul Liber „Transilvania”din Consiliul Județean Cluj formulează următoarele precizări:

Apreciem a fi inacceptabile și contraproductive asemenea manifestări de forță menite să pună presiune peechipa Consiliului Județean Cluj, conducere aleasă și funcționari publici ori personal contractual, deopotrivă!

Nu vom ceda în niciun caz în fața unor asemenea manifestări de forță și presiuni! Deciziile se iau exclusiv cu respectarea legii și în niciun caz în stradă.

Nu vom mai accepta ca funcționari publici și angajați contractuali, colegi ai noștri, să fie insultați și supuși oprobiului public pentru simplul fapt că refuză să fie părtași la acte șiacțiuni pe care le consideră ilegale! Nimeni nu le poate cere, indiferent demotive și interese, să încalce legea!

Nu vom mai accepta ca funcționari din Consiliul Județean, angajați onești și la locul lor, să fie huiduiți de către angajații Aeroportului în momentul în care părăsesc instituția pentru a merge acasă, fără a avea vreo vină și fără a le fi făcut vreodată ceva!

În fața perspectivei de a fi din nou huiduiți de cei pe care îi considerăm colegii noștri, îi invităm să ne explice măcar de ce fac asta și dacă au convingerea că așa trebuie procedat. Chiar dacă au decis să facă acest pas care îi vizează direct pe unii dintre colegii noștri, îi invităm din nou, la fel cum am făcut-o prin adresa trimisă deja, să ne întâlnim pentru a ne explica civilizat eventualele nemulțumiri pe care le au raportat la anumiți membri ai sindicatului nostru. Credem că dialogul ar trebui să preceadă astfel de manifestări de protest.

Nu în ultimul rând, nu putem să nu remarcăm această grijă excesivă, cel puțin ciudată, pe care angajații o poartă angajatorului,respectiv conducerii Aeroportului….Asta pentru că, nicio secundă, nu a fost vorba despre vreun drept al sindicaliștilor, al angajaților care să fie încălcat…..Hotărârile intens contestate, decurgând din LEGE, nu cer decât ca la toate regiile și societățile de sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, la fel ca în toată țara, să se organizeze o procedură transparentă de ocupare a funcțiilor de conducere….Lucru care, de altfel, se întâmplă peste tot, fără probleme, mai puțin la Aeroport….

În final, nu putem să nu remarcăm modul cel puțin ciudat în care sindicaliștii de la Aeroport au decis să marcheze intrarea în Postul Crăciunului!”, a transmis Biroul Executiv al Sindicatului Liber Transilvania din Consiliul Judeţean Cluj.

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu