Închide

Artiști de blues din România, Germania și SUA, la festival de Cluj

CulturăFestivalMuzica by Actual de Cluj - oct. 05, 2016 0 164

Artiști ai bluesului din România, Germania și SUA vin la Cluj pentru mai multe spectacole, în cadrul celei de-a treia ediții a Cluj Blues Fest.

Seara de joi debutează cu acorduri de chitară și blues autentic alături de trioul lui Călin Cyfer. „Cyfer este unul din cei mai buni chitariști din România și de mai bine de 10 ani realmente se joacă cu bluesul autentic, underground sau acustic. Seara se continuă cu Sir Waldo Weathers, o prezență exotică pe scena de la Cluj și al său proiect The soul of James Brown. Sir Waldo, supranumit și The Pope of Funk, aduce prin sunetul saxofonului său influențele de soul și funk ale serii. Un artist crescut și format pe scenă încă de la vârstă de 12 ani, în cluburile de blues din SUA”, transmit organizatorii.

Vineri, ultima seară de festival, începe cu blues electric, alături de Florin Giuglea Group. „Un alt nume cu greutate al scenei de blues din România, Giuglea poartă eticheta bluesman autentic și lutier de chitare electrice. Chitarele lui au un caracter și un sunet aparte, iar ultimul său album, Invitation to the Blues, este o mostră de măiestrie artistică masterizată direct în patria bluesului”, spun organizatorii festivalului de la Cluj.

Festivalul se încheie instrumental cu „blues curat, dinamic, aspru, presărat din voce cu groove afro-american”: Harriet Levis acompaniată de Gregor Hilden Band. „O combinație ce atrage atenția tocmai prin diferența de stiluri și origini, pe scurt, cluenii se vor bucura de o întâlnire muzicală între precizia instrumentală germană și dinamismul vocal afro-american”, spun organizatorii despre invitații ultimei seri a ediției.

Bilete pentru cele 2 seri de festival se găsesc online pe www.biletmaster.ro (http://bit.ly/Bilete_ClujBluesFest2016) sau, în serile de festival, la intrare în Casa de Cultură.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare