Închide

Artist clujean expune în București

Cultură by Actual de Cluj - Mar 08, 2017 0 124

Un artist clujean expune la București, în galeria Sandwich.

E vorba de Mihai Iepure – Gorski, ce vernisează peste două zile expoziția „Dacă tot vine vorba de munţi,”, la galeria Sandwich din București. Artistul clujean propune o instalație, fără text. Explicația – „recrează atât un peisaj mental cât și unul fizic. În absența textului, construcția vizuală ar putea fi înălțătoare, chiar fascinantă, sursă a unei experiențe fizice evocatoare. Alăturarea unor cuvinte tranșante, însă, are potențialul de a-i suprima măreția și de a-i dezvălui adevărata consistență. Rămâne, totuși, posibilitatea de a alege traducerea potrivită în funcție de propria detașare”.

„Dacă tot vine vorba de munţi, enunţul începe aşa, urmând să îl închei sau măcar să îl continui la sandwich. Acolo voi vorbi într-un dialog care începe cu mine, urmând îndemnul lui Michael Jackson; încep cu omul din oglindă, păşind undeva sus, montan, pe marginea unei crevase căscate spre o cădere dramatică dar tâmpă în banal”, spune artistul.

Mihai Iepure-Górski lucrează ca artist în Cluj-Napoca și folosește o varietate de medii, precum desen, instalații, video, obiect. A expus la galeria Baril de la Fabrica de Pensule, dar și în Timișoara sau Ungaria.

Galeria sandwich valorifică potențialul ascuns al unui spațiu rezidual dintre două construcții utilitare, din aprilie anul trecut.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu