Închide

Cea mai veche fabrică din Cluj dă dividende de 1 milion euro către acționari

Economie by Actual de Cluj - dec. 08, 2017 0 641

Cea mai veche fabrică din Cluj e prima companie listată la Bursa de Valori București care anunță dividende pe anul viitor – asta în condițiile a numeroase greve în ultima vreme declanșate de muncitorii cu salarii întârziate.
Compania a anunțat o adunare generală a acționarilor pentru începutul anului viitor, iar pe ordinea de zi se află acordarea de dividende, tot către acționari.

Tot pe ordinea de zi, chiar la primul punct, acționarii trebuie să decidă dacă acoperă pierderile din anii financiari anteriori, în sumă totală de 11,2 milioane de lei. Alte 4,4 milioane de lei din profit ar urma să fie repartizat acționarilor sub formă de dividende.
Aprobarea repartizării, respectiv distribuirii din rezervele societăţii a sumei de 4.417.638 lei, sub formă de dividende, rezultând un dividend brut în valoare de 2,16 lei/acţiune”, se anunță în convocator – deci totalul dividendelor ajunge la aproape un milion de euro.

Dividendele ar urma să fie plătite în iulie anul viitor.

La ora publicării acestei știri titlurile Remarul se tranzacționau pentru suma de 12,9 lei pe acțiune, în creștere cu aproape un leu față de deschiderea ședinței, dimineață, când acestea se tranzacționau cu 12 lei. Compania are o capitalizare bursieră de 24,5 milioane de lei și a dat dividende acționarilor ultima dată în 2009, 0,48 lei pe acțiune.

Firma a încheiat anul trecut cu un profit modest de 241.000 lei. Remarul a avut o cifră de afaceri netă de 32,2 milioane de lei în primul semestru al acestui an, aproape triplă față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de aproape 600.000 lei.

Remarul “16 Februarie” e cea mai veche fabrică ce funcționează neîntrerupt, în Cluj, din 1870 – are deci în acest an 147 ani de activitate. Protestele muncitorilor sunt frecvente în ultimii ani, din cauza salariilor plătite cu întârziere. Principalii acționari ai fabricii sunt Transferoviar Grup SA Cluj-Napoca, cu 32,96% dintre acțiuni, și persoana fizică Monica Băiculescu, cu 32,74%.

Grevă la cea mai veche fabrică a Clujului: muncitorii au întrerupt lucrul, fostul director și-a dat demisia ieri. “Avem greve în fiecare lună, le-am și pierdut șirul”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu