Închide

Actualitatea de Arieș: The Guardian – ”Piața din Turda a avut mese pline cu unele dintre cele mai bune și mai proaspete produse pe care le-am văzut vreodată de vânzare într-o piață”

Din județ by Actual de Cluj - sept. 20, 2017 0 513

Într-un interviu, publicat în numărul de sămbătă, 16 septembrie, al ziarului The Guardian, Jeremy Lee, bucătarul șef al clubului și restaurantului Quo Vadis, din cartierul londonez Soho, a spus că în piața agroalimentară din centrul Turzii a întâlnit ”mese pline cu unele din cele mai bune și mai proaspete produse” pe care le-a văzut vreodată de vânzare într-o piață, relatează Actualitatea de Arieș.

”Am călătorit cu avionul la Cluj și apoi am fost condus la Turda, pe câmpiile din Transilvania, o regiune istorică din România renumită pentru frumusețea sa. Piața din Turda a avut mese pline cu unele dintre cele mai bune și mai proaspete produse pe care le-am văzut vreodată de vânzare într-o piață” a descris Jeremy Lee impresiile sale despre Turda, în interviul publicat de ziarul The Guardian, de sâmbătă, 16 septembrie.

Cu ocazia călătoriei în Transilvania, prilej cu care a vizitat și satul Copșa Mare, din județul Sibiu, unde prințul Charles al Marii Britanii deține proprietăți imobiliare, Jeremy Lee, supranumit, în Anglia și ”regele budincilor” a redescoperit o rețetă de plăcintă cu prune pe care a mai întâlnit-o în bucătăria franțuzească. ”Într-o zi, am călătorit câteva ore (n.r: de la Turda) până într-un sat vechi, numit Copșa Mare. Acolo am mâncat foarte bine la pensiunea Copșa Mare. Prânzul bun s-a încheiat cu o budincă frumoasă, care semăna foarte mult la formă și la gust cu o ”clafoutis” specifică bucătăriei franțuzești, ce poate fi umplută cu rubarbă” a mărturisit Jeremy Lee, citat în The Guardian.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu