Închide

Academie de training în siguranță cibernetică la Cluj. „E o premieră mondială”

Educaţie by Actual de Cluj - Aug 16, 2017 0 352

Academie de training în siguranță cibernetică la Cluj, în parcul tehnologic. E o premieră mondială, se laudă președintele Consiliului Județean Alin Tișe.

E vorba de Academia de Training în Siguranță Cibernetică ce se va deschide în toamnă în Parcul Științific și Tehnologic Tetapolis. „Anunțăm, în premieră mondială, crearea la Cluj a unei astfel de structuri de elită în domeniul siguranței cibernetice”, spune Tișe. „Emergența și evoluția cercetării în domeniul IT nu este deloc o surpriză având în vedere faptul că această industrie este una extrem de dezvoltată în județul Cluj, motiv pentru care pregătirea cât mai avansată a informaticienilor constituite un aspect esențial pentru protecția business-urilor din ce în ce mai tehnologizate”. Tetapolis arată că la nivel mondial există un deficit de 1,5 milioane de specialiști în siguranță cibernetică. Programul de la Cluj urmărește o curriculă care permite pregătirea specialiștilor în siguranță cibernetică de la nivel de începător la nivel avansat. Acest curs este facilitat prin dezvoltarea unei platforme de training online, care în acest moment este complet operațională i care are deja girul universității Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) din Statele Unite, a dezvoltatorului de servicii de securitate Kaspersky și a operatorului de telefonie mobilă T-Mobile. În acest moment, se află în derulare faza de implementare a acestui curs ca modul obligatoriu în pregătirea specialiștilor în siguranță cibernetică din universități, universitățile pilot selecționate pentru acest program fiind Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și MIT.
Cursurile sunt derulate de CTF365, o firmă românească de cibersecuritate înregistrată în Cracovia. înființată de Marius Corîci și Marius Chiș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu