Închide

Abia scăpată de grijile licenței, CFR Cluj se gândește din nou la Europa: “Asta mi-am propus când am venit aici!”

Sport by Catalin Suciu - apr. 15, 2014 0 293

Formația din Gruia a bifat a doua victorie în 2014, câștigând pe terenul Oțelului Galați în etapa a 27-a a Ligii 1.Singurul gol al partidei a fost marcat de portughezul Rui Pedro cu zece minute înainte de final.

PEDRO

foto:cfr1907.ro

Meciul a fost controlat în mare parte de elevii lui Miriuță, iar antrenorul și-a lăudat la final echipa. În plus,  Miriuță a anunțat că nu renunță la ideea participării în preliminariile Europa League, deși nu cu mult timp în urmă CFR Cluj risca să fie retrogradată din cauza datoriilor.

“Meciul cu Oțelul mi-a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că am un grup unit, o echipă care se luptă. Nu am avut șansă la începutul anului, dar acum începem să câștigăm, avem încredere în noi și putem prinde locul patru. Vreau să ne calificăm într-o cupă europeană, nu este imposibil, eu sunt un optimist convins. Vom juca la victorie toate meciurile pe care le mai avem de disputat. Și putem să le câștigăm pe toate”, a spus antrenorul echipei din Gruia.

CFR Cluj s-a confruntat cu o situație disperată la finalul lunii martie, având datorii de peste 2 milioane de euro față de foști și actuali jucători, față de impresari și la stat. Pe 31 martie clubul a fost nevoit să facă dovada că a scăpat de litigii pentru a nu risca retrogradarea la finalul sezonului. Omul de afaceri Ștefa Gadola a cumpărat un teren de la Arpad Paszkany cu 2,5 milioane de euro, iar principalul acționar de la CFR și-a plătit datoriile, clubul urmând, astfel, să primească dreptul de participare în Liga 1 și din sezonul următor.

În acest moment „feroviarii” ocupă locul 7 , având 38 de puncte, cu 8 în minus față de Dinamo București, ocupanta locului 4.

Până la finalul campionatului, trupa lui Miriuță va mai juca pe teren propriu cu Ceahlăul (etapa 28), Concordia Chiajna (etapa 30), FC Brașov (etapa 32) și Gaz Metan Mediaș (etapa 33) și în deplasare cu Astra Giurgiu (etapa 29), Dinamo (etapa 31) și Săgeata Năvodari (etapa 34).

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu