Închide

A doua cea mai mare bancă din țară vrea să răscumpere 10 milioane de acțiuni, plătește până la 35 milioane de lei

Economie by Actual de Cluj - feb. 22, 2017 1 448

A doua cea mai mare bancă din țară, cu sediul în Cluj, demarează program de răscumpărare a acțiunilor proprii: a început azi și vrea să cumpere acțiuni timp de mai bine de o lună.
E vorba de Banca Transilvania, al cărei Consiliu de Administrație a decis ieri să adopte printr-o rezoluție un program de răscumpărare de acțiuni proprii – în total până la zece milioane de titluri în acest program, din totalul de 25 de milioane de acțiuni ce ar trebui răscumpărate în urma unei adunări extraordinare a acționarilor din aprilie anul trecut. Prețul maxim – 3,5 lei pe titlu, deci un buget total de 35 milioane de lei. La ora redactării acestei știri titlurile TLV se tranzacționau pe bursa de valori la prețul de 2,77 lei, în creștere ușoară față de debutul ședinței de tranzacționare.
Acțiunea a început azi și urmează să se încheie în 27 martie.

Amintim, BT e singura bancă de anvergură din provincie și a raportat active de peste 51,77 miliarde de lei în raportul financiar pe anul trecut, urcă astfel pe poziția a doua în topul celor mai mari bănci din țară.
La sfârșitul anului trecut banca a raportat un profit de 1,2 miliarde, mai puțin decât jumătate din cel înregistrat în 2015, când BT avea un profit de 2,4 miliarde.

Citește și:

Singura bancă mare din provincie, cu sediul în Cluj, active de 51,77 milioane într-un an, devine a doua cea mai mare bancă din țară

 

Un comentariu

Scrie un comentariu