Închide

A doua cea mai mare bancă din țară, profit în creștere la jumătate de milion de lei în S1, Ciorcilă vrea nivel mai mare de predictibilitate a politicilor publice, de care depind investiții

EconomieTop News by Actual de Cluj - aug. 10, 2017 0 253

A doua cea mai mare bancă din țară, cu sediul la Cluj, anunță profit net în creștere cu 8,2%, la aproape o jumătate de milion de lei.
Banca Transilvania anunță azi că are profit net semestrial în a doua jumătate a anului trecut de 496 milioane de lei, în creștere cu 8,2%, dar cu venituri operaționale în scădere.
Profitul e ușor în creștere față de S1 2016, când acesta era de 458,26 milioane.

Președintele Consiliului de Administrație, Horia Ciorcilă, spune că rezultatele confirmă prognozele interne ale băncii și punctează că banca a dat în prima jumătate a anulu peste 80.000 de împrumuturi noi. „Bankingul se schimbă radical, cu viteză foarte mare şi înțelegând aceste lucruri derulăm un program complex de tehnologizare şi digitalizare, cu scopul simplificării businessului şi a relației noastre cu clienții”, spune el. „Investim în platforme online şi în fluxuri, dar în acelaşi timp suntem atenți şi la riscuri, pentru a fi o bancă de rețea digitalizată cât mai aproape de ceea ce îşi doresc clienții’.

Ciorcilă adaugă că speră ca în perioada următoare să vadă „un nivel de predictibilitate mai ridicat al politicilor publice, care să conducă la un ritm mult mai mare de investiții publice şi private, la care am dori să ne alăturăm”.

Banca a avut în prima jumătate a anului venituri nete din dobânzi 886 milioane de lei, în creștere față de 857,6 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Totodată banca a marcat 273,8 milioane din speze și comisioane, în creștere față de 242,9 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile operaționale au ajuns la 1,26 milioane, în scădere față de 1,4 milioane în S1 2016. În final profitul exercițiului financiar a fost de 496 milioane, în creștere față de 458,2 milioane în urmă cu un an.

La sfârșitul semestrului banca avea active totale de 53,2 miliarde de lei, în creștere de aproape 3% față de 51,7 miliarde la sfârșitul anului trecut și în creștere cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut. Banca a dat dividende acționarilor de 219 milioane de lei din profitul de anul trecut.

Valoarea acțiunilor BT la Bursa de Valori București a scăzut în această dimineață după anunț, de la un preț de deschidere a sesiunii de tranzacționare de 2,54 lei la 2,4700 la data publicării acestei știri, în scădere cu 2,17%.

Banca menționează într-un raport că a contribuit în ultimii cinci ani cu 2,1 miliarde de lei ca taxe şi alte contribuții la bugetul de stat în nume propriu și pentru angajați sau clienți; din această sumă, 165 milioane au fost plătte în primul semestru al acestui an.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu