Închide

LIVE-TEXT VIDEO Protest pro-justiție la Cluj! Mii de oameni sunt în stradă: „La închisoare, nu la guvernare”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - dec. 10, 2017 0 884

21:30 – Protestul se stinge, ușor, iar oamenii încep să plece către casă. Câțiva organizatori îi îndeamnă pe manifestanți să meargă în audiență la parlamentari. A fost duminică, 10 decembrie și un nou protest la Cluj. Urmează o săptămână încinsă pentru că marți Justiția din România poate trece în subordinea guvernanților. Reamintim, sunt trei legi ale justiției – una cu privire la statutul magistraților (Legea 303/2004), una cu privire la organizarea judiciară (Legea 304/2004) și una cu privire la CSM (Legea 317/2004) care stau la baza sistemului judiciar. Pentru modificarea fiecăreia există un proiect de lege. Practic, sistemul judiciar din România ajunge un rob al puterii majoritare.

21:20 – Manifestanții se află în fața sediului PSD din Cluj. Se strigă „Demisia, Demisia” și „PSD, ciuma roșie”.  „Justiție, nu corupție” e o altă scandare. „Uniți, Salvăm, toată România”, se mai strigă, precum și „Afară, afară, cu PSD din țară”

20:40 –  Protestarii se întorc spre centrul orașului. Se scandează „Uniți, salvăm, toată România”

 

20:05 –  Marșul se transformă într-un protest cu luminițe. Oamenii și-au pornit lanternele telefonului. Se strigă „PSD, Ciuma Roșie” și „Demisia, Demisia!”

20:00-  Mulțimea a ajuns în Mănăștur. Marșul e în plină desfășurare și capătă proporții.

19:30 – Manifestanții se îndreaptă spre cartierul Mănăștur, cel mai mare din Cluj-Napoca. Oamenii continuă să se alăture marșului. Se scandează împotriva PSD-ului. „Justiție, nu corupție”, e una dintre scandări.

 

Ora 19:00 – Protestul a ajuns în fața Primăriei. Se scandează: Hoții, hoții! Sunt câteva mii de oameni și continuă să vină. „România, trezește-te! Clujule, trezește-te!”, sunt alte mesaje ale protestatarilor.

Clujenii s-au adunat în centrul orașului, la monumentul Memorandiștilor. Oamenii au adus oale și tigăi, s-au îmbrăcat gros și sunt pregătiți de plimbarea de duminică-în stradă, împotriva legilor justiției – „toți pentru justiție”.

18:50 -Protestatarii s-au pus deja în mișcare, în jur de ora 19.00, pe traseul lung, spre cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur. Acum se află în fața Primăriei

Mitingul „tigăilor a început. Clujul s-a îmbrăcat de plimbare și e în stradă. Marți, se votează prima din cele 3 legi ale Justiției în Camera Deputaților.

„Hai să fim cu toții în stradă si să dăm alarma Duminică! Tăcerea noastră e puterea lor, așa că hai să facem gălăgie!
E nevoie de urmatoarele: Oale/cratite/capace/polonice/linguri/. Ia-ți oala și polonicul din dotare și hai să trezim tot Clujul! Începem cu Mănășturul! Și nu uitați, suntem cu toții în aceeași oală!”, este deviza protestului anunțat la Cluj, cu traseu lung, centru, cartierul Mănăștur și, din nou, centru, pe o distanță de 7,2 kilometri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare