Închide

Avertizări cod galben de vreme severă, în vigoare

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - dec. 10, 2017 0 787

Avertizări cod galben de vreme severă, în vigoare. MAI: Poliţia Rutieră acordă atenţie sporită drumurilor intens circulate şi va bloca accesul pe arterele care riscă să devină impracticabile din cauza zăpezii.

Poliţia Rutieră acordă o atenţie sporită drumurilor intens circulate, în special celor care fac legătura între diverse regiuni ale ţării şi zonele montane, iar când situaţia o va impune va bloca accesul pe arterele rutiere care riscă să devină impracticabile din cauza zăpezii, spune Ministerul Afacerilor Interne (MAI), potrivit news.ro.

Duminică, sunt în vigoare două avertizări cod galben de vreme severă, dar şi o informare meteorologică privind lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării.

Potrivit unui comunicat tranamis duminică de MAI, în această perioadă acţionează zilnic 9.800 de poliţişti, dintre care 1.500 de la rutieră, 5.200 de pompieri, 7.000 de jandarmi şi 3.800 poliţişti de frontieră, iar pentru urgenţele medicale piloţii Inspectoratului General de Aviaţie sunt pregătiţi să intervină zilnic cu opt elicoptere, in condiţiile în care starea vremii o va permite.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de sâmbătă, de la ora 11.00, şi până duminică, la ora 20.00, în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării se înregistrează precipitaţii moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie şi lapoviţă, apoi vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă. În regiunile sudice şi sud-estice în prima parte a zilei de duminică vor fi ploi, dar trecător şi lapoviţă sau ninsoare. La munte, ninsorile se vor extinde, iar vântul va sufla cu putere. Temporar vântul se va intensifica şi în zonele joase, cu viteze în medie de 45-55 de kilometri la oră.

Până duminică la ora 16.00 este în vigoare o atenţionare cod galben pentru ninsori însemnate cantitativ în toate zonele de munte, unde vor fi ninsori local însemnate cantitativ şi cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze care vor depăşi 60-70 de kilometri la oră, iar pe creste peste 80-90 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare