Închide

Dejeanul.ro: criză de apă în Dej, cozi infernale la izvoare, magazine goale și școli alimentate de pompieri

AdministrațieDin județTop News by Actual de Cluj - dec. 07, 2017 0 1132

Ceea ce trebuia să fie o simplă lucrare de branșare a localității Nima la magistrala de apă, s-a transformat într-o adevărată criză a apei pentru zeci de mii de oameni. Din cauza lucrărilor făcute de mântuială a unei firme angajată de Compania de Apa „Somes”, dejenii și locuitorii comunelor învecinate au rămas fără un strop de apa la robinete încă de ieri dimineață, fără a fi anunțați pentru a-și putea crea rezerve.

Problemele au apărut undeva în zona localității Bunesti, acolo unde a fost efectuat forajul în conductă principală. Cei de la Compania de Apa estimau că lucrările nu se vor întinde pe mai mult de câteva ore, timp în care Dejul urmă să fie alimentat, cu presiune scăzută, din rezervoarele orașului, care erau deja pline.

În aceste condiții, încă de ieri, dejenii au făcut cozi la izvoarele publice din oraș și au golit de sticle rafturile magazinelor. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost anunțați măcar că este posibil că furnizarea apei să fie întreruptă, pentru a-și putea crea rezerve. Pentru că problema s-a agravat, în această dimineață, autoritățile locale au distribuit apa potabilă în unitățile de învățământ din Dej, iar pompierii au alimentat băile școlilor. Edilul Dejului, Morar Costan a declarat că firmă angajată de Compania de Apa a efectuat prost lucrările și că cineva trebuie să răspundă penal pentru situația creată.

Citește articolul integral pe Dejeanul.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare