Închide

Eveniment de poezie din Veneția, dedicat unui autor clujean

Cultură by Actual de Cluj - dec. 01, 2017 0 471

Un eveniment de poezie din Veneția e dedicat unui autor clujean.

E vorba de cunoscuta publicistă clujeană Marta Petreu, al cărei nou volum, „Poezia apocalipsei și a reîntoarcerii”, e în centrul unui eveniment organizat duminică la Sant’ Elena în Veneția în cadrul unui eveniment dedicat poeziei artistei clujence, organizat de Asociațiile La Settima stanza și Waves.

După-amiaza poetică de la Sant’Elena va fi dedicată operei Martei Petreu publicată în volumul „Apocalipsa după Marta — L’Apocalisse secondo Marta” în traducere italiană, volum apărut la editura Joker anul trecut. Volumul a fost tradus în limba italiană de Roberto Merlo, care va fi prezent la eveniment.

Născută în 1955, Marta Petreu este o poetă, scriitoare, eseistă, jurnalistă și profesoară de filosofie la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Este una dintre cele mai cunoscute ambasadoare ale culturii române în Italia, datorită traducerilor din opera sa realizate de traducători de seamă precum Giovanni Rotiroti, Roberto Merlo, Magda Arhip și Amelia Natalia Bulboacă.

Este autoarea mai multor volume de poezie și eseu traduse în numeroase limbi străine. Poeziile sale au fost publicate în reviste și antologii din Marea Britanie, Canada, Spania, Serbia, S.U.A., Franța. Marta Petreu este, totodată, fondatoarea revistei „Apostrof” din Cluj, una dintre cele mai valoroase reviste literare din România.

Pentru romanul ‘Acasă, pe Câmpia Armaghedonului’, a fost recompensată cu premiile „Cartea Anului 2011”, acordat de revista România literară, cu sprijinul Fundației Anonimul, și cel pentru cea mai bună carte de ficțiune a anului 2011, decernat de Gala Industriei de Carte din România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare