Închide

Lider al Partidului Popular European, Michael Schneider, despre acuzațiile de corupție care îl vizează pe Dragnea

ActualitatePolitica by Cosmina Fernoaga - nov. 25, 2017 0 983

Lider al Partidului Popular European (PPE), Michael Schneider a participat la adunarea Ligii Aleșilor Locali ai PNL de la Cluj. Acesta a subliniat că formațiunea politică pe care o reprezintă își exprimă îngrijoararea pentru faptul că liderul principalului partid de la guvernar, Liviu Dragnea, nu demisionează din funcția de președinte al Parlamentului, în ciuda acuzațiilor de corupție care îi sunt aduse. „Suntem îngrijorați să vedem acuzațiile OLAF (oficiul UE antifraudă – n.red) împotriva șefului partidului de guvernământ român care este și președintele Parlamentului. În orice stat membru UE, această situație ar provoca imediat demisia politicianului respectiv până la clarificarea cazului in justiție. Permiteți-mi să subliniez în mod clar ca PPE condamnă ferm corupția, care trebuie combătuta de către fiecare lider politic local, regional și național, deoarece contravine încrederii cetățenilor în valorile democratice și dezvoltării sănătoase a comunităților noastre. In același timp, sunt sigur că OLAF nu intenționează să creeze obstacole în calea investițiilor. Dimpotrivă, scopul său este de a asigura o utilizare responsabilă a banului public, astfel încât fiecare euro investit în regiunea și orașul dvs. să atingă un potențial maxim, în interesul cetățenilor”, a spus Michael Schneider.

Impactul fondurilor structurale și de investiții în UE și în România

Politicianul a mai adăugat că absorbția fondurilor europene trebuie să rămână un obiectiv ferm pentru România: „Bănuiesc că unul dintre interesele dvs. este cum ar putea fondurile structurale și de investiții sa funcționeze mai eficient, cu impact pozitiv asupra țării dvs. Am înțeles din cifrele oficiale că, pentru perioada 2007-2013, România a atins o rată a absorbției de cca. 90%, reprezentând aproape 25% din investițiile publice și contribuind la o creștere a PIB-ului cu 4%. Rezultatele sunt mii de locuri de muncă, investiții in infrastructură, sănătate, educație, cercetare, inovare și, foarte important, în capitalul uman. Dacă luăm exemplul investițiilor UE în regiunea mea, Saxonia-Anhalt în Germania de Est, după 27 de ani de ajutor din fonduri structurale, de la un PIB de 50% fata de media UE, am ajuns astăzi la 90%. Pentru perioada 2014-2020, Germaniei i-au fost alocate în total 44,8 miliarde de euro din resursele politicii de coeziune pentru 48 de programe naționale și regionale. Fără aceste resurse, nu am fi putut asigura niciodată o astfel de dezvoltare. PPE sprijină puternic investițiile în UE si susține o utilizare eficientă a fondurilor structurale, îmbunătățirea capacității administrative, mai ales a achizițiilor publice. În plus, doresc să reafirm responsabilitatea politică pe care o avem pentru cheltuirea banilor UE care include și lupta împotriva corupției”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.