Închide

Supărat că cer pământ de la Aeroport

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - iul. 12, 2017 0 605

Consiliul Județean Cluj s-a judecat mai bine de 10 ani cu societatea Aviatrans pentru a putea păstra un teren aflat în folosința Aeroportului clujean.  După ce, într-un final, a reușit să câștige procesul și să se intabuleze pe terenul pe care se află inclusiv platforma de garare a aeronavelor, a apărut acum o nouă revendicare în instanță, din partea Direcției pentru Agricultură Cluj (subordonată Ministerului Agriculturii), instituție care, se pare, a figurat dintotdeaun ca proprietar  al acestui imobil.

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a transmis un comunicat politizat, acuzând Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale că prin aceste demers sabotează activitatea Aeroportului și dezvoltarea Clujului.

„După aproape 30 de ani, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj, în mod tendențios și cu scopul evident al sabotării județului Cluj, dorește obținerea ilegală a unor terenuri care în prezent sunt proprietatea județului Cluj, fiind folosite ca și platformă de garare pentru aeronave. În mod tendențios și cu scopul de a bloca activitatea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, Ministerul Agriculturii, prin Direcția Agricolă, solicită nici mai mult nici mai puțin decât 12.018 metri pătrați din incinta aeroportului, blocând astfel atât dezvoltarea și proiectele de viitor ale Aeroportului cât și dezvoltarea județului Cluj, în ansamblu. Solicităm public Ministerului Agriculturii să pună capăt acestor demersuri menite să afecteze negativ dezvoltarea Aeroportului, în mod direct și, implicit, dezvoltarea economico-socială a județului Cluj.” – se arată în comunicatul transmis de Alin Tișe.

Directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură,  Mihai Arsene, a precizat pentru Actual de Cluj că demersul este unul strict juridic, având în vedere că terenul pe care se află platforma de garare a aeronavelor este parte din patrimoniul instituției pe care o reprezintă. „Tot ce pot să vă spun în acest moment e faptul că acel teren figurează în inventarul nostru. A fost deschisă o acțiune în instanță și imediat ce voi ave mai multe date de la juriștii noștri voi reveni cu o informare completă”, a adăugat Arsene.

Potrivit noilor prevederi ale legeii proprietății publice, toate instutițiile au obligația ca până la finalul anului 2017 să-și rezolve problemele privind identificarea imobilelor pe care le dețin în proprietate, iar Direcția pentru Agricultură Cluj nu face excepție de la această regulă. De altfel, reprezentanții Consiliului Județean au fost dintotdeauna la curent cu situația juridică a acestui teren din incinta Aeroportului, fapt care, însă, nu i-a împiedicat să-l includă într-un proiect de investiții.

Vom reveni cu detalii pe marginea acestui subiect.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.