Închide

Îți faci buletin, primești carte cu poza ta pe copertă. Cum vrea un clujean să-i pună pe tineri să citească

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 12, 2016 0 498

Nu se lasă: clujeanul care încurajează clujenii să mai și citească împarte gratis 600 de cărți tinerilor care își fac cărți de identitate în acest an ori și le-au făcut anul trecut.

Victor Miron, clujeanul cunoscut pentru campaniile sale de promovare a lecturii – călătorești gratis cu transportul în comun dacă ai o carte, ori intri gratis la grădina botanică – împarte de azi 600 de cărți personalizate pe copertă cu poza celor care o primesc. Cartea spune povestea celor peste 20 de acțiuni de încurajare a lecturii desfășurate în ultimii ani sub umbrela Cărțile pe față. ”Eu, dar și mulți prieteni, am prins gustul cărților pe la vârsta de 14 ani. Atunci suntem suficient de mari încât să putem citi cărți mai cu substanță. De aici ne-a venit ideea de a oferi cartea cadou tocmai la vârsta buletinului. Plus că la crearea identității noastre cărțile au un important impact”, explică MIron.

Doritorii trebuie doar să trimită pe adresa buletin@blinkprintmedia.ro o poză cu ei citind sau cu ținând coperta unei cărți în dreptul feței. Vor fi anunțați tot pe mail când e gata cartea și o vor putea lua gratuit de la sediul Bibliotecii Județene ”Octavian Goga”. Proiectul a fost finanțat prin platforma Com’On Cluj în urma votului comunității clujene, cu bani din bugetul local. ”Sunt cazuri în care profesorii de română sau diriginții ne trimit ei poze cu elevii, și atunci merg personal la școală să le duc cărțile și așa avem ocazia să mai stăm de vorbă despre importanța cititului și chiar să avem cluburi de lectură”, mai spune Miron.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu