Închide

500 de practicanți ai Aikido vin la Cluj în weekend, din 20 de țări

Sport by Actual de Cluj - sept. 14, 2017 0 168

Mai bine de 500 de practicanți de Aikido vin la Cluj de mâine, timp de trei zile, unde fundația română de profil marcheză 20 de ani de înființare.

 

Evenimentele se desfășoară în Sala de sport a Liceului cu program sportiv de pe strada Arinilor. Seminarul din acest final de săptămâna reunește sutele de participanți atât din România, cât și din alte 20 de țări, e vorba de Japonia, Statele Unite, Olanda, Spania, Germania, Anglia, Polonia, Macedonia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Danemarca, Grecia, Republica Moldova, Serbia, Elveția, Franța și altele. În cele trei zile de seminar, participanții vor fi pe tatami în 12 antrenamente conduse de cinci maeștri de Aikido, iar la finalul evenimentului va avea loc o sesiune de Embukai, adică de demonstrații.

Instructorul principal invitat e Mitsuteru Ueshiba, ce deține funcția de conducere a centrului mondial al aikido-ului: Hombu dojo-cho. Alți instructori invitați vin din Suedia, SUA, Elveția și Olanda. Doi dintre aceștia sunt și membri în conducerea Federației Internaționale de Aikido: Kei Izawa este președinte, iar Wilko Vriesman este secretar general. Publicul are acces gratuit la toate antrenamentele și la demonstrații.  Seminarul Internațional Aniversar de la Cluj este pe lista evenimentelor care promovează Săptămâna Europeană a Sportului, un proiect realizat la inițiativa Comisiei Europene.

Aikido este arta marțială care folosește forța adversarului și nu a celui atacat.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu