Închide

4 amendați la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Actualitate by Actual de Cluj - Mar 16, 2017 0 281

Patru persoane au fost amendate ieri în timpul manifestării de la Cluj-Napoca prilejuită de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, după ce au fluturat un steag neoficial al Ardealului de dinainte de unirea cu România, dar nici n-ar fi dat curs cererii organizatorului marșului care le-a cerut să nu desfășoare steagul. Cei patru au fost amendați de jandarmi.

„Chiar dacă manifestarea s-a desfășurat pașnic și civilizat, pe timpul marșului spre Catedrala Sf Mihail, și-au făcut apariția patru persoane care au expus steagul Transilvaniei de dinainte de 1918. Organizatorul activităților s-a delimitat de acțiunea acestora, cerându-le să nu desfășoare steagul ori să părăsească manifestarea”, spun jandarmii care i-au amendat pe cei patru. Aceștia au fost amendați cu suma totală de 1.500 de lei pentru „refuzul de a părăsi imediat adunarea, dacă măsura a fost dispusă de conducătorii acțiunilor”, conform legii ordinii publice.

Steagul a însoțit marșul celor câteva sute de manifestanți la intrarea în biserica Sfântul Mihail, în marșul spre fostul hotel Biasini și la scena din fața acestuia – așa cum se poate vedea în fotografie, lângă unul dintre cei care au arborat acest steag s-au înființat mai mulți reprezentanți ai forțelor de ordine, fără incidente însă.

Vezi cum a fost marșul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni de ieri de la Cluj:

VIDEO Tot mai puțini la ziua maghiarilor, la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu