Închide

VIDEO Două trupe clujene de rock fac videoclipuri după piesele de pe coloana sonoră a filmului „De ce eu?”

ActualitateEducaţieFilmTop News by Actual de Cluj - feb. 20, 2015 0 500

Două trupe clujene de rock, „Luna amară” și Grimus, fac videoclip pieselor incluse pe coloana sonoră a filmului „De ce eu?”, regizat de Tudor Giurgiu.

Videoclipul a fost lansat azi și e construit în jurul filmului. Piesa e „Oameni noi”, de pe albumul „Pietre în alb” (2011), inclusă pe coloana sonoră a peliculei. „Cred că e un moment extrem de important, fără exagerare, în istoria filmului politic românesc și a societății civile post-decembriste, un moment în care muzica cu mesaj politic și filmul politic se întâlnesc. Cristian Panait este un personaj tragic, pierdut în hățișurile corupției și minciunii politice despre care cântăm de 15 ani încoace”, spune Mihnea Blidariu, solistul formației. „Sperăm că acest film, această melodie și acest videoclip îi vor face pe oameni să acționeze mai ferm atunci când vine vorba de corupția autorităților și a politicienilor, pentru că, după cum am putut vedea și în cazul procurorului Panait, un sistem social și politic putred și corupt e un pericol, inclusiv pentru viața fiecăruia dintre noi”.

Un alt videoclip conceput în jurul filmului este cel al piesei „Political Animals”, de pe albumul de debut al formației clujene Grimus, piesă inclusă de asemenea pe coloana sonoră.

 

Una dintre cele mai apreciate trupe românești de rock alternativ, Luna Amară a fost fondată în septembrie 2000, la Cluj și este recunoscută pentru piesele cu mesaj politic puternic și implicarea sa în diverse cauze, inclusiv în campania „Salvaţi Roşia Montană”. Luna Amară este compusă din Mihnea Blidariu (voce, chitară, trompetă), Nick Făgădar (voce, chitară), Sorin Moraru (chitară bas), Răzvan Ristea (tobe) și Şerban Onţanu-Crăciun (chitară).

Citește și:

Rebel, rocker și protestatar, solistul „Luna Amară” ajunge preot pe scena Teatrului Național. Ce face „Cuviosul Mihnea Trompetistul”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu