Închide

310 zece cazuri noi de rujeolă

ActualitateSănătateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - aug. 19, 2017 0 250

În România au fost confirmate, în ultima săptămână, 310 cazuri noi de rujeolă, informează Hotnews.ro

Până vineri, au fost raportate 8.803 cazuri de rujeolă, cu 310 mai multe decât săptămâna trecută, potrivit unei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Printre aceste cazuri se numără și 32 de decese: 8 în județul Timiș, 7 în județul Dolj, 6 în județul Arad, 3 în Caraș Severin, 1 în Cluj, 1 Bihor, 1 Călărași, 1 Satu Mare, 1 Vaslui, 1 Galați, 1 Mureș și 1 la București.

Dintre acestea, au fost 32 de decese, inregistrate astfel: opt in judetul Timis, sapte in Dolj, sase in Arad, trei – Caras Severin, cate un deces in Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti.

Cele mai multe cazuri de rujeolă sunt înregistrate în județele Timis (- 1.226),  Caras-Severin (1.111) și Arad (1.014).

Stadiul proiectului de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare

Guvernul a adoptat săptămâna trecută un proiect de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în Romania. Proiectul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere și adoptare. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala devine mortală, informeaza INSP. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu