Închide

1700 de clujeni lasă maşinile şi merg pe jos o lună, pentru taxi-ul comunitar al Beard Brothers

Social by Actual de Cluj - sept. 12, 2017 0 1683

Concursul caritabil Walking Month a început de ieri în Cluj-Napoca, cu peste 1.700 de participanţi, anunţă organizatorii. Participanţii au răspuns invitației de a-și lăsa mașina acasă pentru a umbla cât mai mult pe jos, timp de o lună, iar banii adunaţi din taxele de participare la competiţie merg către susţinerea taxiului comunitar al asociaţiei Beard Brothers.

Participanții, cu peste 20% mai mulți decât la ultima ediție, organizați în echipe de câte 4 persoane, se vor întrece în numărul de pași făcuți de din 11 septembrie până în 10 octombrie. Pe lângă susţinerea maşinii „nobile”, participanţii pot câştiga şi premii. Dar scopul principal e unul caritabil: taxele de înscriere ale participanților la Walking Month au reprezentat donații directe către asociația non-profit Beard Brothers, cea care operează serviciul de transport gratuit Beard Mobile. Această mașină transportă persoanele care nu se pot deplasa singure pe drumurile esențiale precum la spital sau școală, oferind practic unor categorii vulnerabile acces la educație și servicii medicale. Serviciul operează în regim de voluntariat, în limita fondurilor disponibile pentru combustibil și cu șoferi voluntari. Plătind înscrierea în Walking Month, cei peste 1700 de concurenți au finanțat funcționarea acestui serviciu pentru încă cel puțin un an. Se mai pot face donații suplimentarepe tot parcursul competiției, folosind aplicația Walking Month, aşa că bilanțul strângerii de fonduri va fi făcut public la finalul Walking Month, în luna octombrie.

„Ca în fiecare an, începerea școlii și a unul universitar este una dintre perioadele de maximă aglomerație în trafic. Noi sperăm ca în acest an să fie cel puțin câteva sute de mașini în minus, pentru ca la finalul competiției să avem o mașină în plus: Beard Mobile, taxi-ul comunitar gratuit pentru persoanele care nu se pot deplasa singure, va primi fondurile necesare pentru a funcționa cel puțin un an”, spune Andreea Misarăș de la Betfair Romania Development, compania care organizează anual competiția.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu